המנה הזו משלבת טעמים ישראליים עם תוספת מקורית – רוטב חמאת בוטנים חם, קרמי ומפתיע. מתאים גם לארוחת ערב מהירה וגם לאירוח קליל עם סטייל.
למילוי:
חזה עוף אחד חתוך לקוביות קטנות
פפריקה, כמון, מלח, פלפל, מעט שמן זית
עגבנייה, מלפפון, פטרוזיליה, בצל קצוץ, לימון
2 פיתות טריות
חמוצים לפי הטעם
לרוטב חמאת בוטנים:
2 כפות Botenz רגיל
1/2 לימון סחוט
שן שום כתושה
מים חמימים לפי הצורך
טיפת שמן זית
1
מתבלים את העוף היטב ומטגנים במחבת חמה עם מעט שמן עד שהקוביות שחומות ומבושלות לגמרי.
2
בינתיים, קוצצים את כל הירקות לסלט טרי ומרענן ומתבלים במעט לימון ומלח.
3
מערבבים בקערית את Botenz עם לימון, שום ומעט מים עד לקבלת רוטב במרקם של טחינה דלילה. מוסיפים שמן זית לסיום.
4
מחממים את הפיתות, פותחים אותן וממלאים בכל הטוב – שכבת סלט, עוף חם, חמוצים, וסיום ברוטב חמאת בוטנים.
5
אוכלים מיד, כשהכול חם, טרי ומלא בטעמים – שילוב מושלם בין מטבח ישראלי לקונספט חלבוני חכם.
6
הוציאו, תנו למאג לנוח כחצי דקה, ואז הוסיפו מעל סווירל חמאת בוטנים שהכנתם.
7
פזרו מעט שוקולד צ'יפס מעל לקישוט – והעונג מוכן!